זוגיות ואהבה זה דבר נפלא אולם אלה יכולים להיות גם כואבים מאוד. ברגעים של פרידה מבן/בת הזוג, ללא קשר למי יוזם את הפרידה ומאיזו סיבה, ייתכנו תחושות קשות, רגשות מעורבים ולעתים אפילו אי ודאות או תחושות קשות אחרות בנושאים שונים. התמודדות עם פרידה היא ללא ספק דבר מורכב שכדאי לעבור אותו עם עזרה מקצועית. למרות זאת, יש אנשים שמעדיפים להתמודד עמה לבד ומרגישים שהם מספיקים חזקים לכך. אז הינה כמה טיפים חשובים להתמודדות עם פרידה.
עברו את כל שלבי האבל:
התמודדות עם פרידה
התמודדות עם פרידה עשויה לכלול מספר שלבים. חשוב להבין כי אבל מסוג זה עשוי להיות כואב, הן פיזית והן נפשית, למנוע מאיתנו לתפקד כמו שצריך ולהשפיע על תחומים שונים בחיינו, החל מעבודה וקריירה, דרך לימודים וכמובן עם המשפחה והחברים. כדי להתמודד עם הפרידה אדם צריך לעבור מספר שלבים בתהליך האבל הפרטי שלו.
מאמרים נוספים:
נושאי שיחה עם בנות כל המידע >>
נושאי שיחה עם בנים כל המידע >>
הכחשה
- בשלב הראשון נימצא בהכחשה – ייתכן ואתם לא מאמינים שהפרידה אכן אמיתית ולוקח קצת זמן להבין את השינוי. זה טבעי וזה קורה כיוון שהגוף והנפש שלכם מנסים להגן עליכם וסביר להניח שתעברו את השלב הזה.
- בשלב השני ייתכן ותבצעו פעולות שונות שינסו להקל על הכאב שלכם ותימנעו מההרגשה שהכול נגמר. אתם לא תקבלו את זה ותנסו למצוא את הסיבות לחזור ולהימנע מהכאב.
- בשלב הבא ייתכן ותהיו מלאים בכעס והאשמות – כלפי בני/בנות הזוג לשעבר, כלפי עצמכם, כלפי אנשים אחרים – אולי מדובר בתחושות לא נעימות ואתם צריכים להיזהר מלהוציא אותם על אנשים שלא באמת פגעו בכם אבל לפחות אתם מתחילים לקבל את השינוי.
- דיכאון – אנשים רבים עשויים להיכנס למצב של דיכאון כתוצאה מהמצב החדש ולהיפגע בתפקוד היומיומי שלהם. לעתים הדיכאון עשוי להיות מלווה בחרדות, לחצים ועוד.
- שלב הקבלה – לבסוף יהיה שלב הקבלה. השלב שבו אתם לומדים לאט לאט לקבל את הדברים, להתחיל לצבור חוויות חדשות, להבין שלמרות הקושי זה לא נורא ואפשר לחיות גם ביום שאחרי הפרידה ולקום חזקים יותר.
אז איך נתמודד עם הפרידה בפועל?
אחת הדרכים להתמודדות עם הפרידה בפועל הוא לצאת ולצבור חוויות חדשות. כמה פעמים שמעתם על אנשים שטסו לטיול לחו"ל אחרי פרידה? יצאו לבלות עם חבריהם אפילו שזה לא "היה בראש שלהם"? התמודדות עם פרידה יכולה להיות במגוון דרכים וזו ללא ספק אחת הדרכים הטובות ביותר. ישנם עוד דרכי התמודדות עם פרידה כמו לקחת עזרה מקצועית בנושא שם תוכלו לפרוק, לשתף ולקבל כלים מקצועיים להתמודדות עם המצב. יעזור גם להתנתק מעט מהרשתות החברתיות ומאנשים שמזכירים לכם את הנושא כל הזמן. כדי להתגבר על הפרידה תצטרכו להתנתק מכל הקשור לבן/בת הזוג לשעבר שלכם והדבר האחרון שאתם רוצים זה לעקוב אחריו ברשתות החברתיות או לדבר עם אנשים שיזכירו לכם אותו בכל שיחה (גם אם על הנייר ינסו לעודד אתכם).
למעבר לעמוד הכרויות לחצו כאן >>